FERNISERING
Lørdag den 9. oktober kl. 11-15

”Birds and their Cages

Den 9. oktober byder Galerie Parnasse til fernisering af udstillingen Birds and their Cages med kunstmaler Finn Have. Have (f. 1952) er mest kendt for sine landskabsmalerier, men udstillingen hos Galerie Parnasse kredser motivisk om fugle og fuglekasser/burer.

Temaet for efterårets første udstilling hos Galerie Parnasse er fugle og frihed. Fugle symboliserer den absolutte frihed, som ordsproget går; at være fri som en fugl. De kan søge over landegrænser (som de eneste med den frihed under Corona), og de tilpasser sig det miljø, de ankommer til. I udstillingen indgår fugle i forskellige situationer – dels frie, dels fanget i kasser. For modsat fuglens frihed, har fugle i fangeskab ligeledes været i tema for Finn Have i hans kunstneriske arbejde med Birds and their Cages. For som udstillingstitlen antyder, så kommer der med fugle også burer og kasser. At blive holdt indespærret et sted er imod den frie fugls natur.

Finn Have har til udstillingen skabt nogle imaginære bofællesskaber af mange fuglekasser, der er sat sammen. Imaginære fordi det ikke ligger til fuglenes natur at bo sammen på den måde, som mennesker gør. Have har gjort sig mange overvejelser over den rumlige dimension og disse fuglebofællesskaber udgør en installatorisk del af udstillingen, som i kan glæde jer til at opleve.

Til udstillingen kan man opleve en blanding af malerier på lærred og papir, kobberskulpturer, en udendørs træskulptur og fuglekasser i træ. Der er mulighed for at møde kunstneren til ferniseringen.

Birds and their Cages kan opleves i tidsrummet 9. oktober - 6. november 2021.

Finn Have (f. 1952)

Uddannet folkeskolelærer fra 1978. Han er autodidakt kunstmaler, og var medstifter og medlem af den aarhusianske kunstnergruppe Labyrint 1980-1988. Han har desuden været medlem af Kunstnersamfundet og er medlem af Billedkunstnernes Forbund.

I sin kunstneriske praksis arbejder Have med landskabsmaleri og træ- og kobberskulpturer. Han har atelier i Odder og på Mors.

Vi glæder os meget til at se jer!

Åbningstider;

Tirsdag-fredag kl. 10-17.30

Lørdage kl. 10-15


Mange hilsner
Galerie Parnasse

Anne Marie Vestland & Co.