Bogreception: Mira og Mikkel - Jordens sang

Kom med ind i Eva Ehlers eventyrverden

De vigtigste grundsten i Eva Ehlers univers er mennesker, følelser samt personlig udvikling. Og magi. Masser af magi!

Disse grundsten og en god portion magi gør sig kraftigt gældende i den bog, forfatteren og illustratoren netop har barslet med, nemlig „Mira og Mikkel – Jordens sang“, som hun har illustreret med ikke mindre end 44 tegninger.

Det er en bog om venskab, uventet stort mod, ubetinget hjælpsomhed og om at passe på Moder Jord.

Handlingen begynder med, at Mikkels forældre sender ham på ferie hos bedstefar. Uden computer. Uden venner. Uden internet. Gisp!

Heldigvis møder han den naturbegejstrede Mira, og tilfældigvis opdager de sammen en portal til Det glemte Land, der er helt udtørret og øde. Her møder de Moder Jord, som er i en alvorlig knibe.

Kun Mira og Mikkel kan redde Det glemte Land ved at drage til Fuldmånebjerget og bringe Moder Jord et hår fra den hvide ulvs pels. Problemet er bare, at den hvide ulv er helt vildt farlig. Den har hærget hele verden. Og så er Mikkel bange for hunde.

Mikkel og Mira drager ud på en vild færd dybt ind i et forunderligt land med magi, drager, alfer og følelsesblomster. Deres rejse vender op og ned på, hvad de troede, de vidste om virkeligheden. Men det viser sig, at børn kan langt mere, end de voksne tror. Med det rette mod og viljen til at hjælpe kan man udrette mirakler og blive både dragerytter og grøn shaman.
Bogen er en kærlig håndsrækning til børn i en verden præget af miljø katastrofer. Det alvorlige emne bliver behandlet på eventyrlig vis og efterlader barnet med håb og handlekraft. Det er ikke for sent at passe på og redde Moderjord.

Bogen henvender sig til børn og unge i alderen fra 9 år. I selve bogen er lagt en A3 plakat med forsidetegningen på bogen, Til bogen er der også lavet en malebog, hvor børnene kan fordybe sig i bogen magiske univers. Yderligere er der til bogen lavet e række fantasirejser til børn.

„Mira og Mikkel. Jordens sang“ udkommer den 2 juni og præsenteres i Galerie Parnasse.